Operația de turnare de sapă mecanizată, elicopterizată, cu armare dispersă.

Șapa mecanizată, se toarnă pentru egalizarea plăcii de beton și pentru acoperirea țevilor de căldură și al instalațiilor electrice din pardoseală. În cazul nostru am folosit o șapă mecanizată cu armare dispersă, pentru a preveni fisurile din pardoseală. Armarea dispersa este făcută din fibră de polipropilenă.

În momentul în care turnăm șapa mecanizată avem nevoie de următoarele materiale: ciment, nisip, fibră de armare și apă.

Sapă mecanizată cuprinde următoarele etape: În prima parte a operației se stabilește nivelul de turnare, cu ajutorul nivelei laser. După ce se stabilește nivelul de turnare al șapei se udă suprafața de lucru pentru a face priză cu placa de beton. Șapa se prepară cu ajutorul pompei de șapă, care se poziționează în locul în care s-a basculat nisipul și este transportată prin furtune, la locul de turnare.

După ce este turnată și întinsă cu dreptare lungi , ultima etapă este elicopterizarea, creând o peliculă protectoare la suprafață.

Când turnam șapă mecanizată, față de șapă turnată manual avem o serie de avantaje, cum ar fi:

  • Timpul de lucru de aprox. 10 ori mai mic decât șapa turnată manual.
  • Materialul este mult mai bine omogenizat, decât șapa făcută manual.
  • Aceasta conține o armare dispersă din fibră de polipropilenă, ceea ce întărește rezistența ei împotriva fisurilor.
  • Datorită elicopterizarii, șapa mecanizată este mult mai netedă decât șapa turnată manual, ne mai trebuind turnată șapa autonivelantă pentru montajul parchetului sau al altor tipuri de pardoseli.

Vă asigurăm că șapele turnate de noi se ridică la cele mai înalte standarde de pe piața românească.