Pregătire Șapă

Nisip
Ciment
Apa

In toate lucrarile de zidarie se foloseste mortar, preparat din nisip amestecat cu liant si apa. Ca liant se foloseste var, ciment, ipsos sau argila. Daca se foloseste doar un liant mortarul este simplu si daca se folosesc doi lianti (var-ciment sau ipsos-var) mortarul este mixt. In functie de natura lucrarii, elementele consistente se dozeaza diferit pentru a se obtine un mortar mai fluid sau mai vascos.

Liantii care se folosesc in prepararea mortarelor sunt:
– var hidratat pentru constructii (pulbere)
– var pasta
– ipsos pentru constructii
– ciment
– argila
– cenusa de termocentrala

se amesteca o cantitate pasta de var gros cu apa pana se obtine un lichid albicios, subtire. Se toarna nisip in cantitate de 3 ori mai maredecat cantitatea de var gros.Se amesteca pana se obtine o pasta cat mai omogena. Daca nu gasiti var pasta, puteti folosi si var bulgari care trebuie insa stins. Pentru asta, se toarna putina apa in vasul in care se prepara si apoi se adauga bulgarii. Cand vasul incepe sa fiarba, se toarna apa in cantitate de 3 ori mai mare decat cea a varului bulgari si se amesteca pana se obtine un lichid laptos, numit lapte de var.

se amesteca o parte ciment cu patru parti nisip uscat pana devine un amestec omogen. Apoi se adauga cantitatea necesara pana se obtine vascozitatea dorita.

se prepara din o parte var gros, diluat cu apa, la care se aduaga 10 parti nisip si o parte ciment. Se amesteca bine si se aplica in locul dorit in cel mult 4 ore. Acest tip de mortar se poate prepara si din parti egale de nisip si ciment peste care se adauga lapte de var. O alta reteta prevede amestecarea unei parti de ciment cu 1/2 parti pasta de var si 5 parti nisip si peste acestea se toarna apa.

se amesteca 1/2 parte var gros cu apa pana se obtine lapte de var. Se adauga apoi 3 parti de nisip si o parte ipsos.

Clientii pentru noi nu sunt simpli beneficiari ci o parte integrata a brandului nostru din aceste considerente avem in vedere ca: succesul fiecarui client este succesul nostru.
Multumirea clientilor nostrii este cea mai buna reclama pentru noi, de acea nu ne putem permite sa tratam cu superficialitate nici un client si nici o etapa a procesului de constructie.

Scopul societatii noastre este de a oferi o varietate larga de servicii in domeniul constructiilor industriale, civile, comerciale, servicii la cele mai inalte standarde ale profesionalismului si a calitati.
Modul de abordare a fiecarui proiect este unic indiferent de caracterul, tema, proportiile sau bugetul alocat acestuia. Nu exista o discriminare sau asa zisele “oferte la pachet” deoarece noi analizam cu grija toate aspectele si intregul potential al proiectului pentru a crea cea mai potrivita solutie.