Gips carton-ul, este un material tot mai utilizat în amenajările interioare, din ultima perioadă de timp. Acesta este cunoscut și sub denumirea de Rigips, datorită firmei cu același nume care l-a introdus pe piață din România. Montajul gips cartonului se folosește la placarea pereților și se mai numește și tencuiala uscată. Din gips carton se pot face tavane false dar și compartimentări. Gips carton-ul se poate placa atât pe structura metalică cât și pe structura de lemn. Trebuie avut grijă, că atunci când se lucrează pe structura din lemn, lemnul să fie uscat.

Plăcile din gips carton sunt de mai multe feluri, din care enumerăm:

  • Placă normală de 12,5 mm care este cea mai utilizată,
  • Placa de 9,5 mm care se utilizează de obicei la tavane,
  • Placa verde hidrofugată de 12,5 mm și 9,5 mm utilizată în spații umede,
  • Placa roșie anti-incendiu,
  • Placa de culoare mov antifonică.

Acestea sunt cele mai utilizate plăci din gips carton.

Montaj pereți gips carton (rigips)

Montajul pereților din gips-carton pe structura metalică, este o varianta foarte rapidă și puțin costisitoare de compartimentare a spațiilor. Structura metalică pentru pereții de compartimentare este de diferite lățimi și anume: de 5cm, 7,5 cm sau 10 cm. Pereții din gips carton se pot izola cu vată minerală pentru un confort termic și fonic mai bun. pereții din gips carton, se pot placa cu unul, două sau trei rânduri de placă. Pentru prinderea plăcilor de structura se folosesc șuruburi autofiletante speciale. Pereții din gips carton au o durata de execuție foarte mică, un cost redus și o durata mare de viață în timp.

Montajul tavanului fals din gips carton (Rigips)

Tavanul fals se montează atât pe structura metalică cât și pe structura din lemn. Recomandăm montarea tavanelor din gips-carton pe structura dublă și folosirea plăcii de 12,5 mm. Tavanul din gips-carton se montează și pentru a obține o izolație fonică și termică mult mai bună.

În montarea pereților și a tavanelor din gips-carton va recomandăm să folosiți structura metalică din tablă de 0,6 mm și placă de 12,5 mm. În cazul în care se folosește structura din lemn, lemnul trebuie să fie usacat și dacă se poate tratat anti carii și anti mucegai.

DISAN EXPERT vă poate pune la dispoziție servicii profesionale de montare tavane, pereți și mansardări din gips carton (rigips) la prețuri competitive.

Multe echipe, fără experiență, vă poat prezenta diverese soluții de montaj gips carton, ieftine, însă o calitate proastă a materialelor și al serviciilor vă poate afecta grav calitatea lucrării.