Montaj parchet laminat sau stratificat, cu dublu clic

Parchetul este de 3 feluri și anume: parchetul, masiv sau clasic, parchet stratificat, din lemn gata finisat și parchetul laminat.

Acesta din urmă se montează în felul următor: După ce ne-am asigurat că suprafață este dreapta și bună pentru montajul parchetului în prima faza întindem substratul de montaj, care în cazul nostru este o folie specială de 3 mm. Acest substrat poate fi de mai multe feluri și de diferite grosimi și le vom prezența într-un episod viitor.

După ce se întinde folia, aceasta se taie pe dimensiunea camerei cu un cuter. Se începe montarea parchetului propriu zisă. În momentul în care s-a ajuns la capătul rândului, se măsoară ultima placă și se debitează pe măsura dorită.

Tăierea parchetului se poate face cu un fierăstrău pendular sau cu un circular de mâna sau fix. De jur împrejurul parchetului se lasă un rost de dilatare de 10-20 de mm, în funcție de lățimea plintei ce urmează a fi montată.

Plinta poate fi de mai multe feluri și anume: plintă din lemn masiv, plintă din MDF sau plintă din pvc. Cea mai des folosită plintă, este plinta din PVC cu canal cablu, datorită faptului că se mulează bine pe pereți și se pot masca prin ea diverse cabluri. Aceasta se prinde simplu, cu dibluri, holșuruburi sau se poate lipi.

La trecerea dintre camere sau la îmbinarea dintre parchet și gresie se montează praguri de trecere.

Echipa noastră vă pune la dispoziție servicii de montaj parchet, gresie și faianță, construcții și renovări complete.